Lečenje magn. hloridom

Zdravlje » Lečenje magn. hloridom

LEČENjE MAGNEZIJUM HLORIDOM - NIGARI -

 

Magnezijumum hlorid - dragoceni mineralni spoj dobijen isparavanjem morske vode - pokazao se vrlo koristan u lečenju brojnih bolesti.  

Nedostatak magnezijuma u organizmu jedan je od rizičnih faktora za razvoj mnogih oboljenja.   

Osim što može suzbiti infekcije i poboljšati opšte zdravstveno stanje, magnezijumum hlorid poseduje i čudesnu sposobnost podmlađivanja.
Naime, ćelije ljudskog tela propadaju ako nisu opskrbljene  dovoljnom količinom magnezijuma.

Prisutan u celom organizmu 

Bez sumnje, magnezijum je izuzetno važan za organizam jer utiče na aktivnost više od 300 enzima te je u skladu s tim uključen u gotovo sve procese u našem telu.
On učestvuje u aktivaciji enzima nužnih za replikaciju i popravak DNA. Omogućuje normalno prenošenje impulsa nervnim vlaknima te uravnotežuje nervni i mišićni sistem.


Nužan je za pretvaranje hrane u energiju, za zdravlje zubi i kostiju, za pravilan rad srca, zaštitu krvnih sudova i prevenciju povišenog pritiska.
Vrlo je važan za opuštanje mišića i dobar san te sprečava tegobe poput hroničnog umora, glavobolje i migrene. 

Žene imaju posebno velike koristi od redovitog unošenja magnezijuma u organizam, jer čuva kosti od osteoporoze, uklanja bolne grčeve kod menstruacije i vrlo pomaže kod PMS-a.  

Brojna su svedočanstva žena koje tvrde da su pošto su povećale unos magnezijuma u organizmu izgubile na težini. Osim toga imale su više energije .   

Na muškarce, magnezijum djeluje jednako blagotvorno, posebno kod problema sa prostatom.

Patimo od nedostatka magnezijuma

U današnje vreme, stručnjaci sve više upozoravaju na činjenicu da od nedostatka magnezijuma u organizmu pate i zdravi i bolesni.
Istraživanja u Nemačkoj pokazala su da 40% osoba starijih od 18 godina pati od manjka magnezijuma.
Manjak magnezijuma ima i 85% osoba koje su preživele srčani udar.  

Pre svega, naše telo apsorbuje tek jednu trećinu magnezijuma iz hrane.
Zatim, konzumiranjem namirnica od belog brašna, poput hleba, peciva i testenine, trošimo zalihe magnezijuma u telu. Namirnice koje su prirodno bogate magnezijumom zbog savremenog  načina uzgoja, dugog skladištenja i zamrzavanja, sve su siromašnije tim mineralom. A kad, najzad, dođu na našu trpezu, najčešće dolaze u kuvanom obliku, čime izgube 40% do 70%  magnezijuma.

Magnezijum u obliku magnezijum hlorida 

Magnezijum koji u organizam unosimo preko hrane u želucu se pretvara u magnezijum hlorid
Prema tome, magnezijum hlorid možemo direktno unositi u organizam bez ikakvih štetnih posledica. Uz mnogobrojne prednosti, magnezijum hlorid izvrsno je sredstvo za borbu protiv infekcija.  

Francuski hirurg, prof. Pierre Delbet, još je 1915. godine opazio antibiotska svojstva magnezijuma.U svojim eksperimentima vezanim za sprečavanje infekcija rana ustanovio je da je rastvor magnezijum hlorida bio znatno efikasniji od tradicionalnih sredstava.  

Prof. Delbet je eksperimentisao i  sa unutarašnjom  primenom magnezijum hlorida i otkrio da taj rastvor  snažno podstiče imuni sistem. Po unosu magnezijum hlorida u organizam, bela krvna zrnca su trostruko efikasnija u uništavanju mikro organizama. 

Tokom vremena, profesor Delbet utvrdio je da magnezijum hlorid blagotvorno djeluje kod niza bolesti i tegoba, poput bolesti probavnog trakta, akni, ekcema, psorijaze, ultikarije, astme, polenske  groznice, bolesti prostate, Parkinsonove bolesti, kod problema sa cirkulacijom. U svojim istraživanjima utvrdio je i da je magnezijumev hlorid delotvoran protiv bolesti organa za disanje, promuklosti, prehlade i gripa.

U novije vrijeme dr. Raul Vergini i brojni drugi lekarii potvrdili su efekat magnezijum hlorida na navedene bolesti i tegobe.

Popis je proširen pa se na njemu danas mogu pronaći i bolesti poput herpesa zostera, konjunktivitisa i reumatskih bolesti. 

Magnezijum hlorid blagotvorno djeluje i na hronični umor i na stanja šoka. Ali, čak i ako ste zdravi, poboljšaće se izgled vaše kose, noktiju i tena, kao i raspoloženje.


LEKOVITI EFEKTI MAGNEZIJUM HLORIDA

štiti od osteoporoze i reume

poboljšava probavu

otklanja menstrualne tegobe

ublažava glavobolje

štiti kardio vaskularni sistem

podmlađuje organizam

pomaže kod mršavljenja

povećava energiju

ublažava depresiju

štiti od gripa i prehlade

pomaže kod bolesti nervnog sistema

ima antikancerogeno dejsrvo


Priprema magnezijum hlorida 

Većina tableta magnezijuma sadrži upravo magnezijum hlorid.
Ali napitak magnezijum hlorida možete pripremiti i sami u svojoj kuhinji.   
Prokuvajte litar vode i ostavite da se prohladi.  
U staklenu litarski bocu naspite 33 grama magnezijum hlorida i prelijte ohlađenom prokuvanom vodom. Zatvorite bocu i promućkajte je da bi se sadržaj izmešao. Rastvor nije potrebno čuvati u frižideru. 

 

Doziranje 

Dnevna doza zavisi od bolesti i starosti osobe - od 1/2 do 3 male kafene šoljice na dan: 

- od 10 do 50 godina: 1/2 male kafene šoljice ujutro

- od 51 do 70 godina: 1 kafena šoljica ujutro

- stariji od 70 godina: po 1 kafena šoljica ujutro i uveče